Geluk is een keuze

Posted on: augustus 11, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

Geluk is een keuze

90% van je geluk wordt bepaald door hoe jij de dingen ziet, de overige 10% wordt bepaald door omstandigheden en je genen. Wetenschappelijk is bewezen dat geluk veel meer een keuze is hoe je met je omstandigheden omgaat dan dat het afhangt van die omstandigheden. Je kan je geest zo transformeren zodat je altijd de gelukkigste keuze maakt. Optimisme moet daarom een dagelijkse oefening zijn, net zoals het poetsen van je tanden. Optimisme moet niet verward worden met naïviteit of dommigheid. Het gaat hierbij om rationele optimisme, dus geen roze bril opzetten. Niet domweg de realiteit negeren, maar realistisch kijken naar de twee zijdes. Het goede en het slechte. En vanuit daar de keuze te maken om positief te denken.

Negatief nieuws

Door het gebruik van onder andere onze smartphone denken we continue dat onze realiteit negatief is. Dat komt omdat er in het nieuws alleen negatieve dingen worden verteld. Uit onderzoek is gebleken dat als je ’s ochtends drie minuten naar negatief nieuws kijkt dat de kans 27% is dat je ’s avonds meldt dat je dag niet leuk was. Wauw! Dat zet aan tot denken…

Spiegelneuronen

Ken je dat? Dat als je iemand ziet gapen dat jij ook moet gapen? Dat werkt met glimlachen precies zo! In verschillende experimenten is bewezen dat als jij oprecht glimlacht naar iemand dat diegene automatisch ook zal glimlachen. Mits die met jou in contact staat natuurlijk, als je naar iemand glimlacht die voorbij rent en niet op jou let dan werkt het niet. En zelfs als je de glimlach niet zou zien van iemand, maar alleen de ogen, dan moet je in 85% van de gevallen zelfs ook dan glimlachen. Je maakt namelijk spiegelneuronen aan.

Positiviteit

Dit werkt dus niet alleen met gapen en glimlachen, maar ook met negativiteit of stress en met positiviteit en vreugde. Je kan er dus voor kiezen om je optimisme en positiviteit door te geven. Mensen gaan zich spiegelen aan jouw gedrag. Wat overigens niet werkt is zeggen dat je alle negativiteit en negatieve mensen uit je leven bant. Het werkt veel beter om het goede voorbeeld te geven en je positieve zelf uit te stralen zodat je spiegelneuronen ook hen in positieve mensen veranderen.

Vreugde

Geluk is niet de blijdschap die je krijgt als je krijgt wat je wilt, dat is plezier van korte duur. Maar geluk is de vreugde die je voelt als je naar je potentieel groeit. Als je denkt dat je pas gelukkig bent als je succesvol bent dan zal je het nooit zijn. Want iedere keer als je een doel bereikt, als je succes bereikt, dan bedenk je wel weer een nieuw doel voor jezelf. Zo zal je nooit gelukkig zijn. Alleen als je voor jezelf een manier vindt om nu al gelukkig te zijn, zal je veel meer van je potentieel bereiken. En veel meer geluk kunnen ervaren terwijl je aan het groeien bent.

Van pessimist naar optimist

Het is mogelijk om van een pessimist een optimist te maken. Er is een onderzoek gedaan waarbij kinderen die pessimistisch waren iedere ochtend aan de ontbijttafel drie dingen werden gevraagd waar ze dankbaar voor waren. Zij zijn volledig omgebogen naar optimisten. Uit een ander onderzoek is gebleken dat als je iemand met chronische pijnen iedere dag twee minuten aan een positieve ervaring laat denken dat de pijn bestrijdende medicatie na zes maanden met 50% verminderd kon worden. Zo zie je maar, verandering is mogelijk, er is hoop voor meer geluk en liefde. Houd die gedachten vast en denk twee minuten per dag aan een positieve ervaring.
Positive thinking

Geluk is iets waar je voor kiest. Als je vanaf nu de keuze maakt om gelukkig te zijn en positief naar de wereld te kijken dan zal je een veel leuker leven hebben. De stofjes die vrijkomen als je gelukkig bent zorgen er alleen maar voor dat je er meer van wilt. Dat werkt verslavend dat geluk.

Positive thinking is mijn motto, dat wil ik uitstralen en ik hoop dat mijn spiegelneuronen heel erg ver reiken en andere mensen ook gelukkig kunnen maken. Geluk geef je door.

En nu… Aan de slag! Aan welke positieve ervaring denk jij de komende twee minuten?

– bron Shawn Achor

 

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: