Hoeveel ben jij waard?

Posted on: augustus 11, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

Hoeveel ben jij waard?

Ik was aanwezig bij het Superrelatie weekend van 365 dagen succesvol. Daar werd gevraagd om jezelf een cijfer te geven tussen 0 en 10. Iedereen kreeg daar eventjes de tijd voor. Dus zou ik aan jou willen vragen om dat nu ook te doen voor je verder leest. Wat vind jij jezelf waard?

Een 10!

Nu je dit gedaan hebt wil ik jou vertellen dat ik vind dat jij een 10 waard bent. Helemaal goed, helemaal compleet. Een 10 wauw! Dat ben jij! Ik hoop dat jij jezelf dat cijfer ook hebt gegeven. Ik weet dat die kans erg klein is, want om jezelf een 10 te geven is vrij moedig. Dan zou je dus zeggen dat je perfect bent. Dat klopt ook, dat ben je. Pas als je dat beseft ben je namelijk vrij. Vrij om te leren en te groeien om zonder oordeel grote stappen te gaan zetten in je eigen leven. Dan ben je echt vrij, want als je jezelf nog geen 10 geeft, dan ben je daar alleen maar naartoe aan het werken.

Wat is jouw waarheid?

Dat mensen zichzelf een lager cijfer geven komt door heel erg veel invloeden in je hele leven tot nu toe. Mensen vinden je niet goed genoeg, of anders, of vinden dat je in een bepaalde situatie anders had moeten reageren. Wat die mensen echter niet doorhebben, en jij dus automatisch ook niet, is dat dat hun waarheid is, en niet die van jou. En natuurlijk kan het zijn dat jij het ermee eens bent, dat je die ene keer niet zo boos had hoeven te worden. Dat is logisch, maar dat is je eigen groei proces. Dat is ook niet wie jij bent, maar hoe je je gedraagt. Vergis je niet in die twee dingen. Als iemand jou vervelend vindt, dan vindt diegene dat gedrag van jou op dat moment vervelend, en is dat ook nog eens zijn waarheid. Dat is iets heel anders dan wat jij bent. Jij bent veel meer dan dat, jij bent niet je gedrag of je gedachten. Jij bent jij.

Geloof in jezelf

Dus probeer je te beseffen dat jij die 10 al bent. Dat jij het waard bent. Vanuit die gedachte kan je veel meer dan je zelf ooit voor mogelijk hebt gehouden. Ga staan voor waar jij in gelooft en vertrouw op jezelf. Pas als je in jezelf gelooft zullen anderen dat ook gaan doen. En ja jij kan nog heel veel meer leren, net zoals ik. Maar ik geef mezelf een 10, zodat jij dat ook kan 🙂 Zodra we beseffen dat iedereen een 10 is kunnen we ook veel beter vanuit liefde met elkaar omgaan. Kunnen we elkaar als perfect zien en kunnen we vanuit daar elkaar stimuleren om te groeien.

Harry Jekkers

“Want wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars, als ie ik hou van jou tegen een ander zegt”

Kijk hieronder het nummer “Ik hou van mij” of klik hier als je geen flash player hebt.

Volg me op Facebook voor meer blogs en quotes.

 

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: