Iedereen wil een gelukkig leven

Posted on: augustus 11, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

Iedereen wil een gelukkig leven

Niet iedereen heeft een gelukkig leven. Maar hoe succesvol zou je vandaag zijn als je net een bedrijf was begonnen en Bill Gates zou naast je staan met dezelfde inzichten en visie als hij bij Microsoft verkondigde? Of hoe gelukkig zou je zijn als je persoonlijke mentor de Dalai Lama was? Hoe liefdevol zou je vandaag zijn als je een stichting had opgezet met Moeder Theresa? Wat als jij een persoonlijke mentor zou hebben? Heel veel succesvolle mensen hebben een mentor, zoals Oprah Winfrey, Jay Z en Bill Gates. Dus waarom zou jij zelf geen mentor nemen?

Hard werken

‘Haha die Paul is gek’ zal je misschien wel denken, want ik noem natuurlijk niet de armste mensen op. Ware het niet dat een mentor niet hoeft in te houden dat je er iemand voor moet betalen. Vergis je niet dat de meest succesvolle mensen ooit ook in jouw schoenen hebben gestaan. De meest succesvolle mensen zijn er niet zomaar ingerold, zij hebben ook heel hard moeten werken en veel uitdagingen moeten overwinnen. Ook dat zullen ze hebben gedaan door hulp van anderen. Ik wil ook helemaal niet zeggen dat je een coach moet inhuren. Je kan van zoveel mensen wat leren.

Wees standvastig

Afgelopen week was ik bij een seminar van Byron Katie, van haar heb ik wat geleerd. Ik had blijkbaar afgedwongen dat ik naast David van 365 dagen succesvol zat. Ik heb hem meteen vragen gesteld om van te leren. Zo kom je tijdens je leven genoeg mensen tegen van wie je iets kan leren. Dan heb je ook nog de mogelijkheid om mensen aan te spreken, op te zoeken, te schrijven of via via te benaderen om je nog meer op weg te helpen. Wees hierin standvastig als je echt iets wil leren van een bepaald persoon. Je kan altijd wel een manier vinden om met iemand in contact te komen. Veel succesvolle mensen lijken ver weg, maar de aanhouder wint. Zo was er een jongen die het voor elkaar heeft gekregen om te lunchen met Elon Musk (CEO van Tesla), door gewoon standvastig te zijn en niet na één keer nee meteen op te geven.

33% Regel

Hanteer de 33% regel. Dat houdt in dat je in je leven het beste kan omgaan met 33% van de mensen voor wie jij een mentor kan zijn. Niet alleen om een steentje bij te dragen, maar ook voor jezelf om in te zien hoe ver jij al gekomen bent. Dan is het fijn om 33% van je tijd te besteden aan mensen die op gelijk niveau zitten, dat zijn vaak je vrienden. En het is heel erg raadzaam om 33% van de mensen om je heen te vinden in mensen die al tien of twintig jaar voorlopen op jou. Je zal je er vast wat ongemakkelijk bij voelen, maar van hen leer je het meeste. Volg deze regels en je zal meer vooruitgang en voldoening ervaren dan je nu doet

Nederig blijven

Wat super belangrijk is om succesvol te zijn is dat je je nederig moet blijven opstellen. Mensen die gierig doen vinden hun geluk niet in de rijkdom die ze vergaard hebben. Succesvolle en gelukkige mensen begrijpen dat je ten alle tijden nederig zal moeten blijven. Blijf je beseffen dat je echt van iedereen wat kan leren.

Volharden

Als je echt weet wat je wilt dan moet je er volledig voor gaan en je door niets of niemand tegen laten houden. Je zal moeten volharden in de strijd voor je succes en geluk. Mensen die groot zijn geworden hebben volgehouden. Door te volharden onderscheid je je van de rest. Dat zal ervoor zorgen dat jij wel gelukkig wordt en anderen niet.

Lees boeken!

En de laatste tip die je mee krijgt is een simpele maar doeltreffende manier. Namelijk meer lezen. Ik schreef net dat een mentor heel erg belangrijk is omdat die al veel meer weet dan jij en jij dus van hem kan kopiëren of stelen wat hij al doet en weet. Sommige mensen waarvan je zou willen leren zijn er helaas niet meer, of toch misschien onbereikbaar. Laten de meest succesvolle mensen nou wel boeken hebben geschreven. Waarom zou je zelf alles uit willen vinden als je het gewoon uit boeken kan halen. Je hoeft er geen miljoenen te lezen. Vaak komen sommige boeken op hetzelfde neer, kies er een aantal uit die voor jou goed voelen. En lees ze met regelmaat.

Ieder punt in je leven

Op ieder punt in je leven leer je weer andere dingen. Dus het boek dat je nu leest is over vijf jaar wellicht wederom waardevol omdat je er dan iets anders uithaalt. Op ieder punt in je leven kan je weer opnieuw kiezen welke mensen je om je heen wil hebben. Op ieder punt in je leven moet je volharden om je dromen waar te maken. En op ieder punt in je leven moet je je nederig opstellen, er is altijd iemand die meer of andere dingen weet dan jij. En jij zal altijd iemand zijn waar andere mensen iets van kunnen en willen leren.

Ga erop uit en creëer het leven dat jij wilt. En als mijn boek dan uitkomt kan je die mooi toevoegen aan je collectie 😉

Bekijk hieronder de video of klik hier als je geen flash player hebt.

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: