Waar word jij gelukkig van?

Posted on: augustus 11, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

Waar word jij gelukkig van?

Wat wil je echt in je leven?
Hoe vaak denk je bij jezelf: dat zou ik ook willen? En hoe vaak gebeurd het dat je het daarna ook daadwerkelijk hebt gerealiseerd? Bij mij eigenlijk nooit. Ik stond er zelfs niet eens bij stil hoe vaak ik die gedachte had en dat ik er eigenlijk niks mee deed. Zolang je alleen de gedachte hebt en er niets mee doet is het logisch dat er ook niets gebeurd. Dus werd het voor mij tijd om mezelf er steeds van bewust te zijn wanneer ik dacht: hey, dat zou ik ook wel willen. Dat heeft wat teweeg gebracht in mijn leven. Daardoor ben ik mezelf gaan realiseren wat ik leuk vind en echt wil. Ik kwam er achter dat ik sommige dingen bedacht die ik zou willen die ik, als ik er goed over nadacht, helemaal niet belangrijk vind in mijn leven.

Audi R8
Ik ben me gaan afvragen waardoor ik wel die gedachte had dat ik bepaalde dingen zou willen terwijl ik ze niet belangrijk vind. De antwoorden daarop waren voor mij media, marketing en sociale druk. Van al die kanten krijg je te horen hoe jij jouw leven moet leiden. Ik zou het bijna lijden willen noemen. Bij mij rees iedere keer de vraag: waarom? Als je op die vraag een antwoord geeft dat niets met jezelf te maken heeft, dan kan je wel stellen dat jij het zelf niet belangrijk vindt. Een goed voorbeeld is toen ik laatst een matzwarte Audi R8 voorbij zag rijden. Ik dacht: wauw die wil ik!! Waarom, dacht ik toen. Ik vind hem mooi, ja dat is een goed antwoord. Maar toen kwamen de andere gedachten. Dan vinden mensen mij stoer, dan kijken mensen naar me, dan laat ik zien dat ik iets bereikt heb, dan heb ik een mooiere auto dan anderen. Toen heb ik maar besloten om hem niet te kopen.

Laat jij je weleens inpakken?
Feit blijft wel dat ik die auto via marketingcampagnes in de media heb gezien en dat ik door de sociale druk mijn stoere auto wilde showen. Totaal onbelangrijk in mijn leven aangezien ik een goede zuinige auto van drie jaar oud heb. Toch voelde ik me in eerste instantie niet blij omdat iemand anders die auto wel heeft. Situaties zoals deze hebben mij geleerd dat je ongelukkig(er) kan worden als je dingen nastreeft voor anderen in plaats van voor jezelf. Als je weer eens dat gevoel hebt dat je iets wilt, bedenk dan voor jezelf of jij dat vanuit jezelf wilt of dat je je hebt laten inpakken door mensen of media.

Een groot cadeau
Nu komen we bij het leuke gedeelte aan! Omdat je er bewust mee bezig bent om te kijken wat je wel en niet wilt kom je er dus ook achter wat je wel echt wilt. Dat is een groot cadeau wat je jezelf hebt gegeven. Want nu weet je heel veel meer over jezelf en kan je bewuste keuzes maken over hoe jij je leven wilt leiden. Een valkuil is om te denken dat hetgeen jij wilt onmogelijk is. Zonde! Want als je iets echt wilt, en die dingen weet je nu, dan vind je een manier om het te bereiken. Wees je bewust van je dromen en verlangens en ga daarmee aan de slag.

Een goed begin kan zijn om mee te doen met de gratis 13 stappen naar geluk van 365 dagen succesvol.

 

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: