5 dingen waar oude mensen spijt van hebben

Posted on: augustus 13, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 1

5 dingen waar oude mensen spijt van hebben

Oude mensen die ergens spijt van hebben… Dat klinkt als iets waar we allemaal van kunnen leren. We kunnen ervoor zorgen dat wij niet dezelfde fouten maken. Lees hieronder waar zij spijt van hebben. Wat ga jij anders doen nadat je dit gelezen hebt?

sweet-old-kiss


1. Had ik maar niet zo hard gewerkt
Als je alleen maar aan het werk bent heb je geen tijd om leuke dingen te ondernemen met mensen om wie je geeft. Ik geloof dat er tegenwoordig wel mensen zijn die van hun passie hun beroep hebben gemaakt en werken dus leuk is. Maar zelfs zij moeten tijd vrij maken om te leven. Anders ga je hier blijkbaar echt spijt van hebben. Dus geniet en maak genoeg tijd vrij om leuke dingen te doen voor jezelf en met je geliefden.

2. Had ik mijn gevoelens maar meer geuit

Ik schrijf hier regelmatig over omdat ik geloof dat het uiten van je gevoelens je alleen maar ten goede komt. En het klopt dat je je dan kwetsbaar moet opstellen, en ja dat is eng. Maar als je je afsluit dan sluit je jezelf niet alleen af voor negatieve gevoelens maar ook voor vreugde, blijdschap en liefde. Selectief afsluiten werkt niet. Dus als je meer plezier in je leven wil zorg er dan voor dat je geen blokkades meer hebt en ga genieten!

3. Was ik maar beter in contact gebleven met mijn vrienden

Vrienden zijn zo belangrijk in je leven. In de stress van deze maatschappij vergeten we al makkelijk om contacten te onderhouden die waardevol zijn. Het gaat hier om vrienden waar je echt iets aan hebt, waar je om geeft. Laat die niet verwateren door drukte, of door werk. Besteed voldoende tijd aan elkaar, en dan niet alleen via Facebook of WhatsApp, maar gewoon in het echt. Ga op de koffie of ga iets leuks doen. Wij mensen hebben nou eenmaal verbinding en liefde nodig, en daar zijn vrienden voor.

8895892473_4177a87d7b_c

4. Had ik mezelf maar toegestaan om gelukkiger te zijn

Veel mensen zijn erg streng voor zichzelf, gunnen zichzelf vaak bepaalde dingen niet. Willen wel lief zijn voor anderen, maar vergeten zichzelf vaak. Zo zonde! Je moet eerst van jezelf houden voordat je liefde aan anderen kan geven. Dus zorg ervoor dat je gelukkig bent en voel je vooral niet schuldig als jij gelukkig bent en iemand anders op dat moment niet. Iedereen is verantwoordelijk voor haar eigen geluk. Dus ook jij.

5. Was ik maar trouw aan mezelf gebleven, had ik maar niet het leven geleid dat anderen van mij verwachtten
Tja… Over manipulatie gesproken. Veel mensen verwachten iets van jou, terwijl jij zelf eigenlijk een ander leven zou willen leiden. Dit is een lastig iets, want soms heb je zelf niet eens door dat je iets aan het doen bent wat iemand anders wilt. Misschien denk je zelfs dat je er gewoon ingerold bent en dat het zo hoort. Maar als je dan eens echt naar binnen kijkt… En echt durft te luisteren… is dan hetgeen je allemaal doet wel echt leuk? Vind jij het leuk? Of doe je het omdat het zo lastig is naar anderen toe om ermee te stoppen? Kies ook hierin je eigen geluk, jij bepaalt jouw leven, en niemand anders.

Laat hieronder of op Facebook weten wat jouw lessen zijn en wat je anders doet of gaat doen.

Volg me op Facebook voor meer quotes en blogs.

1 people reacted on this

  1. Mijn tante zegt altijd dat ze niet genoeg tijd had voor haar vrienden, dus het is waar. Ik probeer met haar zoveel mogelijk tijd door te brengen, maar nu heb ik een andere baan en ik heb helemaal geen tijd 🙁 Een leuke zorginstelling lijkt me wel een oplossing en ze kan daar nieuwe vrienden vinden!

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: