Mannen en emoties

Posted on: augustus 13, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

Mannen en emoties

Als een man sensitief is wordt hij vaak meteen als een zacht ei gezien. Dit feit is de grondslag van de uitdaging van deze tijd. Vrouwen willen een stoere man die over zijn gevoelens praat. Zie die combinatie maar eens te perfectioneren. Vrouwen groeien op met sensitiviteit, voor hen is dat een stuk normaler dan voor mannen. Al is het optrekken van een muur voor iedereen meer regel dan uitzondering omdat we in een kwetsbare wereld leven. In deze maatschappij is het dus moeilijk om open te zijn over hoe je je voelt en daar ook nog de juiste woorden in te vinden. Wij mannen zijn zo niet opgegroeid en hebben daar dus echt jullie hulp en begrip voor nodig.

9355831329_feb2ef7584_c


Mannen zijn baby’s

Mannen kan je zien als een baby die nog moet leren hoe iets moet. Wij zijn nog zo onervaren in het delen van onze emoties dat we lerende zijn. En dat gaat met vallen en opstaan. Het grootste nadeel hiervan is dat dit vallen dus vaak gebeurd als we in gesprek zijn met vrouwen. Vooral in het heetst van de strijd zijn wij de connectie met ons gevoel kwijt. Neem ons dat niet kwalijk, we weten niet goed hoe we daarmee in verbinding kunnen blijven. Onze normale reactie van verdedigen neemt de overhand, dus de muur wordt opgetrokken en we gaan in de aanval. Dat is onze natuur. Als we bedreigt worden moeten we verdedigen en aanvallen. Anders overleven we het niet. Vroeger was dit een goed systeem. Dat we nu in een andere wereld leven zorgt ervoor dat we er iets aan kunnen veranderen. Om die reden zijn we beginners, baby’s, in het tonen van ons gevoel.

Geef ons ruimte

Wij hebben ruimte nodig. En dat klinkt zo cliché, maar dat maakt het echt niet minder waar. Als je ons voor ons gevoel blijft aanvallen, bijvoorbeeld met doorvragen, dan kruipen we steeds verder in onze bunker. We trekken ons terug en het duurt alleen maar langer om er doorheen te komen. Als je juist even geduld hebt en ons even laat bedenken wat er gebeurd dan kunnen er mooie dingen ontstaan. Wij zijn echt wel bereid om te bedenken hoe we ons voelen. Maar alleen als we ons veilig voelen zullen we vanuit liefde communiceren. Dit is geen excuus, enkel de waarheid. Je kan je hier ook tegen afzetten, wat averechts werkt. Wij doen onze best om vrouwen te begrijpen. We zijn er alleen niet zo goed in en hebben daar hulp bij nodig. Als een kind een fout maakt helpen we hem ook. Help de mannen ook met deze uitdaging.

scotland-22

Veiligheid

Zoals ik net al aangaf moeten we ons veilig voelen. Uiteraard is dit niet de taak van onze omgeving maar moeten we die zelf vinden. We moeten zelf uitvinden dat als we ons gevoel uiten dat we dan nog steeds veilig zijn. Ook dit gaat met vallen en opstaan aangezien we in een kwetsbare wereld leven. Die wereld is voor ons vol met gevaren, net zoals de wereld vol met gevaren is voor baby´s. We houden echt van je, en alleen al om die reden doen we onze best om je te begrijpen.

Weet dat we alles wat we doen vanuit liefde doen. Ook al komt het zo vaak niet over… De liefde leeft in ons hart. We weten alleen niet zo goed hoe we die kunnen tonen en daar hebben we echt jullie hulp bij nodig. Leid ons in deze zoektocht.

Volg me op Facebook voor meer quotes en blogs.

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: