Nog steeds single?

Posted on: augustus 14, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

Nog steeds single?

Je bent al even op zoek naar liefde en het lukt je steeds maar niet om de ware te vinden, dus geef je het maar op en je gaat een leuk leven met jezelf hebben. Top gedachte natuurlijk! Al zal dat gevoel van alleen zijn al snel weer de kop op steken… Tuurlijk ben je al helemaal perfect als je alleen bent en je hebt dus ook niemand nodig om je aan te vullen. Dat is ook geen liefde. Dat is jezelf opvullen met de kwaliteiten van een ander zodat je jezelf heel voelt. Maar als jij al helemaal perfect bent dan sta je dus open voor een ander perfect iemand die naast je staat en kunnen jullie elkaar naar grotere hoogten brengen.

5381172329_7906703639_b

Puzzelstukje

Er is vaak een valkuil waar mensen in trappen. Vaak gaan mensen opzoek naar hetgeen ze zelf niet hebben. Dat doen ze dus om zichzelf op te vullen. Er is een betere manier om naar liefde te zoeken en om de juiste persoon ook te vinden. Want als je opzoek bent naar iemand om jou op te vullen, dan zal je nooit dat perfecte puzzelstukje vinden. En mocht dat wonderbaarlijk toch gebeuren, dan is de kans groot dat jij groeit, of je partner en dat het puzzelstukje niet meer zo perfect past. Wat veel beter werkt is zoeken naar iemand die op jou lijkt. Dat klinkt misschien saai, echter heb je dan de grootste kans dat je een relatie krijgt die kans van slagen heeft. Het zou dus kunnen zijn dat je het bij de verkeerde mensen zoekt.

Jij bent leuk!

De truc zit hem erin dat als je iemand anders zoekt, dus iemand die niet op jou lijkt, dat je dan eens bij jezelf te rade moeten gaan om te kijken of jij misschien zelf niet moet veranderen of dat je het beeld van degene die je zoekt aan moet passen. Leuke mensen vallen op leuke mensen. En dat zeg ik niet om je te vertellen dat jij niet leuk bent, nee, juist andersom. Jij bent al leuk, maar dat vind je zelf misschien niet… Ik zal je een voorbeeld geven. Stel een vrouw voelt zich te dun, dan zal ze al snel uitkijken naar iemand die dikker is. Dat is om elkaar op te vullen. Wat zij daarentegen beter kan doen is er dus voor zorgen dat ze zelf wat aankomt. Die compensatie zal ze niet van een partner krijgen. De kans is namelijk groot dat die partner zich te dik voelt, en dus hard zal werken om af te vallen. Dan vullen zij zich niet meer aan en voelt dat vreemd in de relatie omdat die op verkeerde gronden gebaseerd is.

25397269264_8ca1ba0620_c

Wees je bewust

Ga dus eens bij jezelf na naar welke mensen je kijkt als je opzoek bent naar een partner. Of misschien zit je wel in een relatie waar je dingen van de ander fijn vindt die je liever zelf zou willen hebben. Ook in die situatie is het handig om je je daar bewust van te zijn. En wees je er dus ook bewust van dat als je kijkt naar je partner of eventuele partners dat daar een behoefte ligt voor jezelf. Heb je weer een mooie uitdaging om aan te werken en te groeien.

Volg me op Facebook voor meer blogs en quotes.

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: