Heb jij wilskracht?

Posted on: augustus 21, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

Heb jij wilskracht?

Roep je soms dat je iets heel graag wil bereiken en lukt het dan niet? Of lukt eigenlijk alles wat je wilt? Er zit een verschil tussen die twee, ook als het je soms wel en soms niet lukt. Als je goed naar die momenten gaat kijken dat je iets hebt bereikt, dan was er wilskracht aanwezig. En daar staat dan tegenover dat als je goed kijkt naar de dingen die je niet kon bereiken… Stond daar dan wel echte wilskracht tegenover?

Coach Breda

Denk in oplossingen

Als je iets echt wil vind je wel een manier. Dat is mijn motto en daar geloof ik in. Ik heb het hier niet over hocus pocus, dus zeggen dat je echt de loterij wil winnen gaat je niet helpen, jammer hè?! 😉 Het gaat hier om pure wilskracht. Als je ergens echt voor gaat dan ga je wel zoeken naar oplossingen, je vindt dan altijd wel een manier die kan werken. En als dat dan mislukt… Dan vind je wel een andere manier. Er zit een groot verschil tussen iets echt willen, of denken dat je het echt wilt. Misschien heeft dat te maken met je omgeving die je een bepaalde kant op duwt. Of misschien met reclames op tv of de misschien wel de gehele maatschappij.

Misleiding

De kans is namelijk erg groot dat er allerlei factoren meespelen als je bedenkt wat je wilt. Hier speelt vaak misleiding een grote rol. Het is zo makkelijk om misleidt te worden. Een simpel voorbeeld is dat wanneer je honger hebt en je loopt door de supermarkt dat je dan misschien toch net wat meer, of ongezonder, eten meeneemt. Of dat als je even niet lekker in je vel zit dat je dan toch maar naar de stad gaat om die schoenen te halen. Wie heeft er een psycholoog nodig? Schoenen zijn goedkoper toch? 😉 Alle gekheid op een stokje, het is nou eenmaal niet makkelijk om te weten wat je echt wilt omdat er zoveel te hebben, te zien en te doen is op deze planeet.

Coach Breda

Wat wil je echt?

De clou zit hem erin of je iets echt wilt, vanuit jezelf, vanuit je pure ik. Dus als je iets echt wil bereiken, en het komt volledig vanuit jezelf. Dan weet ik zeker dat je genoeg wilskracht hebt om dat te bereiken. Vraag jezelf dus ook regelmatig af waarom of waarvoor je iets wilt. Is het antwoord dan voor anderen, of om anderen blij te maken, of om bij anderen te horen, dan heb je de verkeerde reden uitgekozen. En ben je dus iets achterna aan het jagen wat je niet echt zelf wilt. Alleen als je antwoord is dat je het voor jezelf wilt en daar ook een reden bij kan geven die goed voelt (en dat is een belangrijke, luister naar je gevoel!) dan weet je zeker dat hetgeen je najaagt ook echt is wat je wilt.

Als je dat hebt gevonden, dan geloof ik erin dat je alles kan bereiken wat je wil bereiken. Niets is dan onmogelijk, omdat het uit je hart komt. En je hart liegt niet. Daar komt de echte wilskracht vandaan.

Waar ga jij je wilskracht voor inzetten? Deel het hieronder met me.

Volg me op Facebook voor meer quotes en blogs.

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: