DE vraag die je van al je problemen afhelpt

Posted on: augustus 23, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

DE vraag die je van al je problemen afhelpt

Je zal wel denken: ‘kan je al je problemen oplossen met één vraag?’ Het antwoord daarop is JA! Nu zou ik je meteen kunnen zeggen wat die vraag is en er een van de kortste blogs ooit van kunnen maken, ware het niet dat er iets belangrijks is wat je moet weten voor je deze vraag gaat stellen, en voordat het je problemen daadwerkelijk oplost. Het gaat er namelijk om hoe je met deze vraag, en vooral het antwoord, omgaat.Coach Breda Het leven is eindig

Belangrijk om te weten is dat het leven eindig is, want het antwoord op deze vraag zal in het ergste geval zijn dat er iemand, of jij, dood gaat. Dat klinkt heel erg heftig, maar ik zal je een geheimpje verklappen, dat gaat ooit gebeuren. Dus daar kan je je maar beter bij neerleggen. Ook het verliezen van een dierbare is erg aannemelijk, of jij gaat eerst of de ander. Ik moet je eerlijk bekennen dat dit in het geval van een kind echt ondragelijk is. Maar helaas zal je ook rekening moeten houden met die optie. En dat is dus het allerbelangrijkste wat je kan doen in je leven. Namelijk je verwachtingen managen.

Verwachtingen

Als je er vanuit zou gaan dat alles wat je lief is ooit weg zal gaan uit je leven, dan is er niks meer wat er kan gebeuren wat erger is dan je verwachting. Houd dus rekening met het ergste dat er kan gebeuren, en alle andere opties zullen alleen maar meevallen. Lijden op de wereld wordt vaak veroorzaakt, zo niet altijd, door verkeerde verwachtingen. Als je verwacht om die baan te krijgen en je krijgt hem niet dan zal je daaronder lijden. Zo gaat dat met alle verwachtingen. Dus als je het ergste verwacht dan kan het alleen maar meevallen, of voldoen aan je verwachting. Dan zal het in sommige gevallen nog steeds niet leuk zijn, maar dan heb je er rekening mee gehouden.

Coach Breda

DE Vraag

Om je niet langer in spanning te laten zitten zal ik je vertellen wat DE vraag is die je van al je problemen afhelpt, en het klinkt misschien cliché, maar dat komt omdat het waar is. De vraag is:
‘Wat is het ergste dat er kan gebeuren?’

Zoals ik hierboven al uitleg kan het antwoord best zijn dat een dierbare, iemand waar je zielsveel van houdt, kan overlijden. Houd er rekening mee en het zal dragelijker worden. Het zal niet opgelost worden, maar het kan geen probleem zijn, aangezien je er rekening mee moet houden dat het altijd kan gebeuren. Alle andere dingen die je als antwoord geeft zullen echt wel meevallen. Probeer het maar eens uit. Stel jezelf deze vraag als je een probleem hebt en zet de antwoorden op papier. Je zal merken dat als je ze los van elkaar ziet dat het wel vervelend is, of gewoon ronduit erg. Maar dat er in jezelf iets zal gebeuren wat het dragelijker maakt. Deze vraag zorgt er vooral voor dat je bepaalde uitdagingen makkelijker aan zal gaan. Het gaat er dus echt om hoe je met het antwoord omgaat. Relativeer het antwoord wat je jezelf geeft. En accepteer vooral de antwoorden.

Wat is voor jou het ergste dat er kan gebeuren? Hoe zou je daarmee omgaan? Wat levert het je op als je het accepteert dat dat zou kunnen gebeuren? Ik ben heel erg benieuwd naar je mening, dit is een radicaal idee wat mij in veel situaties helpt. Ik hoop jou ook!

Volg me op Facebook voor meer blogs en quotes.

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: