Gun jezelf de tijd

Posted on: augustus 23, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 2

Gun jezelf de tijd

In Leven na de dood schrijf ik wel dat je vanaf nu moet leven, omdat je toch dood gaat. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je alles in een dag moet doen. Gun jezelf de tijd om je dromen waar te maken en geef vooral niet op als het niet binnen een dag gelukt is. Ook al lukt het je niet binnen een week of een maand, je hebt de tijd. De weg naar je doel is namelijk belangrijker dan het doel zelf. Als je het doel bereikt hebt denk je vaak “is dit het nou?” of je geniet er misschien maar een uur of een dag van, en daarna stel je jezelf weer een nieuw doel. Zelfs al heb je jaren naar dat ene doel toe gewerkt, dan geniet je er vaak ook maar kort van. Dus gun jezelf de tijd.

Coach Breda

Tussenstappen

Als ik iets wil dan wil ik het liever vandaag dan morgen. Dat resulteerde er bij mij vaak in dat ik in het begin enthousiast was en dat dat daarna afzwakte, gewoon omdat ik de lat zo hoog legde dat het niet haalbaar was binnen de tijd die ik mezelf gunde. Dit heb ik makkelijk op kunnen lossen door twee dingen te doen.

1. Mezelf de tijd gunnen door de deadline verder vooruit te zetten.
2. Voor de tussenstappen een deadline instellen.

Deadline

Door de deadline te verplaatsen geef ik mezelf veel meer ruimte om naar mijn doel toe te werken en vooral van de weg er naartoe te genieten. En door tussenstappen in te stellen krijg ik de kans om iedere keer als ik een tussenstap bereikt heb dat ook meteen te vieren. En gelijk een goede reden voor een feestje!

Er is een gevaar bij het vooruit plaatsen van de deadline. Je kan hem namelijk ook te ver vooruit zetten waardoor je geen druk meer voelt om aan je doel te werken. Speel dus met je deadline. Merk je dat er te weinig uit je handen komt haal hem dan naar voren. Merk je dat je tegen jezelf zegt dat het je toch niet gaat lukken, dan kan het wel eens zo zijn dat je hem te ver naar voren hebt gehaald. Wees jezelf bewust van hoe je hiermee omgaat.

Coach Breda

Rome

Wees lief naar jezelf toe, je hoeft je voor niemand te bewijzen en als je je droom een week, maand of zelfs een jaar later verwezenlijkt… Dan heb je toch maar mooi je droom verwezenlijkt! Als je merkt dat er negatieve gedachten opkomen wees je dan ook bewust van jezelf, en probeer het om te zetten naar iets positiefs, of pas je deadline aan. Rome is niet in een dag gebouwd, net zoals je droom dat ook niet zal zijn. Juist wanneer je er langer aan werkt kan je er lekker van genieten terwijl je gestaag naar je droom toe werkt. En heb je misschien ook wel meer voldoening als je dan daadwerkelijk je droom hebt waargemaakt.

Wat is jouw droom? Wanneer is die af?

Wees lief voor jezelf 🙂

Volg me op Facebook voor meer quotes en blogs.

2 People reacted on this

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: