Ik ben niet goed genoeg

Posted on: augustus 24, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

Ik ben niet goed genoeg

Je bent zo sterk, maar je ziet het zelf niet. Je hebt zoveel moed, maar dat wordt verbloemd doordat het moet. Je bent zo streng voor jezelf en dat zie je wel. Je maakt het jezelf zo moeilijk. Waarom doe je dat toch? Je legt de lat zo hoog, zo hoog is geen ruimteschip geweest, en toch wil je zelf nog lichtjaren verder. Want dan, pas dan, echt pas op dat moment denk je zelf dat je goed genoeg bent. Je vraagt je continue af of je het wel waard bent, of je het wel kan, en om dat te bewijzen wil je verder reizen dan ooit iemand heeft gedaan. Ik snap je gevoel, ik weet wat het is, je bent nooit goed genoeg, omdat je jezelf mist.

Coach Breda

Verraad

Ik zie zoveel talent en passie in mensen om me heen, en vaak zijn dat mensen die van zichzelf zoveel meer eisen dan mogelijk is. En vooral veel meer eisen dan nodig is. Dat steekt me zo. Ik kan daar echt om huilen, zoals ik nu een traan laat. Zij, en daar ben jij er misschien ook één van, willen zoveel meer zijn dan hoe ze zich nu voelen. Daar ligt de oplossing ook, maar ook het verraad.

Je verraadt jezelf namelijk als je van jezelf verwacht dat je vooruit bent in de tijd. Dat je nu al wil zijn wie je over een jaar bent. Zolang je dat blijft nastreven zal je je altijd verscheurd voelen. Verscheurd tussen het hier en nu, en de toekomst. Het verschil tussen wie je bent en wie je wil zijn zorgt voor onmacht en verdriet. En als je terug kijkt naar een jaar geleden dan voel je niet, nee geloof je niet, dat je hele stappen hebt gezet. Of misschien geloof je het wel, maar had je een grotere stap willen, en misschien wel verwacht te zetten.

Voel je vrij

Geloof in jezelf, in wat voor prachtmens je bent. Geloof dat je dat nu al bent en geloof dat je iedere dag een beetje prachtiger wordt. Wees lief voor jezelf als je weer eens denkt dat je niet goed genoeg bent. Want dat ben je wel, en ik ken je niet, maar toch weet ik dat zeker! Ik geloof in mensen, dus ik geloof ook in jou. Zie dit maar als een gift aan jou om je te laten beseffen dat het goed is, je bent perfect zoals je bent. Je moet niks, maar alles mag. Voel je vrij om te zijn wie je echt bent, diep in je hart, zodat je hart vrij is van de pijn die je jezelf oplegt.

Coach Breda

Pluk de dag

Je mag er ook om huilen, huilen is verdriet. Als je huilt om jezelf dan hou je van jezelf, ook al geloof je dat nu niet. Probeer het maar te voelen, want die tranen ontstaan alleen maar omdat je je beter wil voelen dan hoe je je nu voelt. Je mag er ook om lachen, voel de vreugde in je, diep van binnen speelt jouw kleine kind, zo blij als je vroeger was. Speel nu, hier en later, ook alsof je nog een kind bent. Een kind is puur, en dat pure leeft in jou. Sta jezelf toe om te leven en te genieten. Je bent altijd op tijd in je eigen leven. Leef! Pluk de dag en kijk vooruit, want daar gebeurt alles.

Je bent goed genoeg!

Volg me op Facebook voor meer blogs en quotes.

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: