De leuke start van je dag

Posted on: augustus 28, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

De leuke start van je dag

Ik word wakker van de wekker, wat mijn smartphone is. Ik krijg de keuze om doormiddel van een grote oplichtende knop te snoozen en dus nog even lekker verder te slapen. Ik snooze drie keer en ben dan eindelijk echt wakker. Ik moet mijn drie alarmen wel uitzetten op mijn mobiel en ik zie dat ik vier e-mails en twee appjes heb. Toch knip ik mijn nachtlampje aan en klim uit bed. Nog steeds heb ik de e-mails en berichtjes in mijn gedachten terwijl ik een glas water drink en de waterkoker aanzet voor mijn havermout.

Coach Breda

Urgentie van het moeten reageren

Terwijl de waterkoker begint te koken betrap ik mezelf erop dat ik toch al de appjes aan het lezen ben. Lieve berichtjes waar ik op dat moment niets mee hoef te doen. Dus open ik mijn e-mail programma op mijn macbook. Ik zie dat ik twee reacties heb op mijn blog, een reclame e-mail en nog een zakelijke e-mail. Ik merk in mezelf de urgentie op van het moeten reageren, maar ik denk bij mezelf dat ik toch eerst even moet eten. Dus wat doe ik? Ik open Facebook. Daar heb ik ook een aantal reacties en berichten. Ik voel de urgentie van het beantwoorden in mezelf groeien. Echt lekker eten doe ik niet, want ik wil de mensen niet laten wachten.

Gehaast en gestrest

Herken je dit bij jezelf in meer of mindere mate? Ik heb hier voor mezelf wel iets van geleerd. Dit was iets wat ik even heb volgehouden, maar daarna kwam ik erachter dat ik mezelf gehaast en gestrest ging voelen, niet meer dan logisch natuurlijk. Want toen ik wakker werd moest ik al meteen gaan snoozen en me druk maken dat ik niet te lang zou snoozen. Daarna had ik, door het lezen van alle appjes, reacties, e-mails en berichten, al meteen extra dingen op mijn todo lijst, die dus bovenop mijn eigen planning kwamen. Best logisch dat ik me gehaast en gestrest ging voelen. Ik was opeens reactief richting berichten terwijl ik normaal een proactief iemand ben. Dat voelde niet lekker.

Coach Breda

Ik sta lekkerder op

Hoe dan wel zou je denken? Heel eenvoudig. Ik plan nu voor mezelf in wanneer ik mensen ga beantwoorden, en dan met name social media en e-mail. Appjes zijn privé waar ik wel wat soepeler mee om ga, maar dat levert ook geen druk op, anders zou ik verkeerde vrienden hebben. Dit hoeft niet in te houden dat ik niet meerdere malen op een dag reageer, maar dan heb ik dat vooraf met mezelf afgesproken en dat voelt een stuk vrijer en ook proactief. Door dit te doen merk ik ook dat ik meer zin heb om te reageren, omdat het vooral iets is wat ik wil en niet wat moet vanuit een bepaalt gevoel of druk.

Sinds ik dit anders doe sta ik ook veel lekkerder op. Even tijd voor mezelf, op mijn gemakje ontbijten, douchen en mediteren. Heerlijk! Ik ben benieuwd hoe jullie ochtenden eruit zien en hoe jullie omgaan met e-mail, appjes en social media.

Maak er ook vandaag weer een mooie dag van!

Volg me op Facebook voor meer blogs en quotes.

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: