Laat je humeur voor je werken

Posted on: augustus 29, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

Laat je humeur voor je werken

Vanochtend zat ik in de auto en ondanks dat ik vakantie heb, omdat ik ga verhuizen, voelde ik me wat verdrietig. Ik vroeg me opeens af hoe dat kwam. Had dat ermee te maken dat ik spullen van mijn tien maanden geleden overleden moeder tegenkwam tijdens het sorteren? Of kwam het toch echt ergens anders door?

Coach Breda

Gezellige muziek

Natuurlijk heb ik wel een traantje weggepinkt als ik een kaartje tegenkwam wat zij voor mij, of ik voor haar, had geschreven. Maar ik laat dat rustig toe en toen ik daarna in de auto stapte had dat weinig invloed meer. Nee ik kwam er al snel achter waardoor het kwam. Het kwam door een nummer op de radio. Toen ik dat opmerkte heb ik snel mijn Spotify opgestart met mijn “gezellige muziek” afspeellijst. Al vrij snel was ik vrolijk aan het meezingen, je kent het wel… lekker vals 😀

Wees bewust van je stemming

Ik herken dit bij mezelf en het is iets wat ik de laatste tijd altijd doe. Ik merk dat ik soms heel makkelijk word beïnvloedt door stemmingen van anderen of door radio of tv. Vanaf het moment dat ik dat weet laat ik het in mijn voordeel werken. Allereerst is het wel erg belangrijk dat je je hiervan bewust bent. Dus op het moment dat je jezelf verdrietig, boos, gehaast of iets dergelijks voelt dan is het een goed idee om eens te bedenken in welke omgeving je bent. Welke mensen zijn er om je heen? Wat ben je aan het doen? Wat voor muziek staat er op? Wat ben je aan het kijken? Daarna is het interessant om te bedenken of een van die dingen invloed heeft op jouw stemming, op jouw humeur. En je kan natuurlijk kijken of je stemming of humeur dan ook makkelijk te veranderen is door die omstandigheden te veranderen.

Energie

Dit is uiteraard reactief en het is veel leuker, en je voelt je vrijer, als je proactief te werk gaat. Als ik bijvoorbeeld geen inspiratie heb voor een blog dan ga ik TED Talks kijken of blogs van andere mensen lezen. Of ik bel een enthousiaste vriendin op waar ik energie van krijg. Als ik in de ochtend slaperig ben en ik moet echt aan de bak die dag, dan zet ik lekkere energieke muziek op, kan van alles zijn als ik er zelf maar energie van krijg. Als ik moeite heb om in mijn sportritme te komen dan kijk ik sportvideo’s of films met fitte mensen erin die dat ook uitstralen.

Coach Breda

Juiste omstandigheden

Probeer dit bij jezelf eens te onderzoeken. Dus als je een bepaalde stemming of humeur hebt die je liever niet wilt hebben kijk dan of je je omstandigheden kan aanpassen. Of als je juist in een bepaalde staat wil komen om iets te gaan doen voor jezelf, zorg dan voor de juiste omstandigheden om je heen. Zo kan Netflix je echt tegenhouden in het verwezenlijken van je dromen. Maar zo kan Netflix je dromen ook helpen verwezenlijken. Het is maar net wat je zelf kiest om te kijken en vooral niet teveel afgaan op de trending films en series. Als je zelf kiest kan dat heel goed voor je werken.

Laat me weten hoeveel last jij hiervan hebt en of je het al voor je laat werken. Of misschien ga jij er wel anders mee om, of heb je er gewoonweg geen last van.

Volg me op Facebook voor meer quotes en blogs.

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: