Machteloos

Posted on: september 8, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

Machteloos

Ik weet het en toch maakt het me verdrietig. Soms wil ik zo graag iets oplossen voor een ander maar dat gaat gewoonweg niet. Ik voel me machteloos en ben continue in gevecht met mezelf. Ik word boos en gefrustreerd omdat ik niets kan doen. En altijd maar weer krijg ik dan te horen dat ik meeleef en dat mensen daar dan toch iets aan hebben, maar aarghhh wat zou ik toch graag iets voor hen doen om het op te lossen!

Coach Breda

Oplossing?

Als ik mezelf machteloos voel dan weet ik me geen raad, ik ga harder lopen voor de ander, ik blijf vragen hoe het met ze gaat en ik blijf zeggen dat als ik iets voor hen kan doen dat ze het moeten zeggen. En toch kan ik vaak helemaal niets doen. Zij kunnen ook niets bedenken. Sommige problemen kunnen gewoon niet opgelost worden, zelfs niet door positief te denken of de box weg te denken. Misschien is dat ook wel man eigen, alleen maar zoeken naar een oplossing, terwijl er gewoon voor de ander zijn misschien al genoeg is? Mensen die problemen hebben moeten die eigenlijk ook zelf onder ogen zien en accepteren. Vanuit daar kunnen zij dan naar andere oplossingen zoeken. Het accepteren van de huidige, of nieuwe, situatie is natuurlijk ook al een stap in de goede richting. Maar ja… dat is natuurlijk niet hoe ik het wil.

Oneerlijk

Ik zou pijn weg willen nemen, verdriet weg willen halen, geld willen geven, vastlopende gedachten los willen wrikken, gewoon een oplossing bieden voor al het lijden in de wereld. En ik zeg zelf altijd dat verdriet liefde is, en dat je door problemen ook oplossingen kan vinden en juist groeit als mens. Maar wat moeten sommige mensen toch hard vechten om eruit te komen. Wat kost dat toch veel energie en veel lijden. Het voelt soms zo oneerlijk.

Coach Breda

Mijn missie

Als mezelf iets overkomt dan regel ik dat wel. Op dit moment ben ik gezond en heb ik zekerheid, dat voelt fijn en veilig. Dat gun ik iedereen, en dat gun ik iedereen zo erg dat ik mee lijd als iemand anders pijn of verdriet heeft. Daar laat ik dan een traan om. Dat is ook wat mij drijft als coach. Om enigszins te kunnen helpen om het lijden op deze wereld te verminderen. Om mensen te helpen om in te zien dat ze een gelukkiger leven kunnen leven. Dit is de energiebron die ervoor zorgt dat ik keihard werk om mensen te helpen, al is het maar één persoon. Hier leef ik voor, dat is mijn missie. En ik weet dat ik van toegevoegde waarde kan zijn. Maar wat baal ik er soms van dat het zo langzaam gaat. Maar ja… iedereen heeft haar eigen gevecht.

Accepteren

Je machteloos voelen is echt heel erg klote. En ook wanneer ik mezelf machteloos voel weet ik dat ik dat moet accepteren. Dat ik moet accepteren dat de ander zo lijdt. Dat doe ik dan ook, uiteindelijk… Maar ik zal wel mee blijven leven en lijden. Ik leef mee met iedereen die lijdt, die verdriet heeft, die pijn heeft. Regelmatig brand ik een kaarsje voor jullie, in de hoop dat het jullie lijden wat zal verlichten.

Volg me op Facebook voor meer blogs en quotes.  

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: