Internationale dag van de vrede

Coach Breda
Posted on: september 22, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

Internationale dag van de vrede

De internationale dag van de vrede. Zo heeft iedere dag tegenwoordig een naam en ervaar ik het dus ook minder sterk. Ik begrijp het wel, we kunnen van iedere dag een speciale dag maken en het benoemen naar iets wat we belangrijk vinden. Volgens mij slaan we er echter in door waardoor de internationale dag van de vrede er een beetje bij inschiet. Zonde! Want volgens mij is dit juist een dag waarbij we stil zouden mogen staan.

Coach Breda

Wereldvrede

Ik heb even opgezocht wat nu precies de bedoeling is van deze dag. Want hadden we vandaag wereldvrede? Nee, helaas niet. Maar op Wikipedia staat wel: “Het doel is een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid.” Nou volgens mij is dat niet erg gelukt 🙁 Een dag wereldvrede. Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken. Waarom maken we er geen eeuw van? Lijkt me fijner dan zeggen om 00.01u ‘yes ik mag weer geweld gebruiken.’

Liefde

En toch ben ik blij dat dit soort initiatieven bestaan. Facebook deed er ook vrolijk aan mee door te vermelden dat er alleen maar vrede kan zijn als iedereen liefde verspreidt. En dat is ook gewoon de waarheid, de enige. Ik ben vooral blij dat er nog mensen zijn die ermee bezig zijn, die misschien net zo naïef zijn als ik. Ik geloof namelijk in vrede en liefde. Als iedereen vandaag beslist dat ze nooit meer een ander pijn zullen doen, dan is er ook wereldvrede. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan helaas. Ik zal er in ieder geval alles aan doen om liefde te delen. Liefde, net zoals een glimlach, kan ook alleen vermenigvuldigt worden door het te delen.

Begrip tonen

Toch kan ik ook verdrietig worden door al het geweld in de wereld. Alle oorlogen natuurlijk, maar ook dichter bij huis. Wat we elkaar wel niet aan doen. Er zijn mensen die elkaar fysiek geweld aandoen. Maar mentaal geweld is misschien nog wel heftiger. Er zijn veel mensen die gewoon geen rekening houden met elkaar, met elkaars gevoelens. Alleen een beetje begrip voor elkaar zou echt al wonderen doen. Gewoon luisteren, zonder oordeel, en gewoon luisteren om te begrijpen. Hoe fijn is dat als iemand dat voor je over heeft?

Coach Breda

Roos

Terwijl ik deze zin type is het de laatste minuut van de internationale dag van de vrede. Ik heb er niet zoveel van gemerkt. Alleen wat mooie berichten op Facebook. Laat dat het begin zijn van een grote kettingreactie van lieve en fijne berichten naar elkaar. Van dat soort dingen word ik vrolijk! Gewoon omdat het onbaatzuchtig is. Gewoon iets geven aan een ander zonder er iets voor terug te willen. Gewoon een complimentje geven, of een kaartje. Zo kreeg ik vorige week op het werk, de dag nadat we te horen hebben gekregen dat ons werk stopt op onze lokatie, een roos van een collega. Om ons allemaal te steunen, om liefde en mededogen te delen. Wauw wat was dat een mooi gebaar!

Heb jij iets in gedachten om aan een ander te geven? Een glimlach, een praatje, een luisterend oor?

Volg me op Facebook voor meer blogs en quotes.

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: