Een beachclub als kantoor

Coach Breda
Posted on: september 23, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

Een beachclub als kantoor

Vorige week zaterdag zat ik al heerlijk op een terras aan het water te werken. Een blog geschreven en content uitgewerkt voor mijn nieuwe website. Vandaag heb ik vervroegd weekend en bedacht me hoe productief ik de vorige keer was. Dus nu wederom op een terras aan het water gaan zitten. Terwijl ik hier zit bedenk ik me dat ik altijd wel zo zou willen werken. En waarom ook niet?

Coach Breda

Geen pauze nodig

Wat zou het toch heerlijk zijn als iedereen dat zou kunnen? Ik geloof er ook in dat dit haalbaar is. In ieder geval voor mensen die op kantoor zitten. Waarom zien onze kantoren er stoffig uit en niet zoals deze beachclub waar ik nu zit. Muziekje aan, lekkere koffie, misschien zo een goede whiskey (hopen dat ze die hebben). En vooral gewoon genieten terwijl ik super productief ben. Zou iedereen dat niet zijn als dit hun kantoor is? Misschien verhuren ze de lokatie wel als kantoor van ’s ochtends 8 tot ’s middags 16u? Dan heb je toch genoeg gewerkt? Pauze heb je niet echt nodig als je hier zit 😀

Stoffig kantoor met regeltjes

Ik snap best dat er een hoop mitsen en maren zijn. Ik denk echter dat die beren op de weg vooral gezien worden door mensen die op een ouderwetse manier tegen leiderschap aankijken en dus niet zomaar open zullen staan voor dit soort, in hun ogen, gekke taferelen. Ik geloof dat juist als je met mensen werkt die in jouw missie, jouw waarom, geloven dat zij niet aan regeltjes gebonden horen te zijn. Als je iemand aanneemt vertrouw je er toch op dat diegene goed is in wat hij doet? Waarom dan regels opstellen. Als diegene wil wat jij wilt dan kan dat elkaar alleen maar versterken. En volgens mij gaat dat juist beter in zo’n omgeving dan in een stoffig kantoor met weinig licht en weinig zuurstof.

Medewerkers die zich vrij voelen

Als mensen zich vrij voelen om hun talenten in te zetten komt er veel meer uit dan wanneer ze continue aan het bedenken zijn wat ze wel en niet mogen. Ik geloof ook wel dat het werken op een lokatie als deze duurder is. Ik geloof er echter wel in dat er veel beter werk uit voortkomt en het voor je bedrijf juist beter uitpakt. Het is dan wel erg belangrijk dat je mensen om je heen verzamelt die ook in jouw missie geloven. Dat lijkt me echter niet moeilijk aangezien jij al in jouw missie gelooft. Dus dan geloof je ook dat anderen er ook in geloven, anders start je geen bedrijf 😉

Coach Breda

Droom

Later als ik groot ben, en mijn bedrijf dus ook, dan wil ik best zo’n kantoor hebben 😀 Ik zet hem meteen op mijn todo list. Al kan het ook best zijn dat ik dan geen vast kantoor nodig heb en op iedere mooie en fijne lokatie mijn werk kan doen. Dat klinkt wel als een mooie droom. Voor mij is dat best haalbaar aangezien ik coach en schrijver ben, als ik daarvan rond kan komen dan kan ik dat echt overal doen.

Hoe zit dat bij jou? Welke kansen heb jij om ook op zo’n lokatie te werken? Of kan je misschien je baas ervan overtuigen ;-)? Een indoor beachclub komt al in de buurt!

Volg me op Facebook voor meer blogs en quotes.

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: