Train nu je summerbody

Summerbody-sporten
Posted on: november 18, 2016 Posted by: Paul Veth Comments: 0

Train nu je summerbody

Opeens ben ik het beu. Ik zit op de bank en merk aan een vetrol dat ik weer ben aangekomen. Even denk ik nog de feestdagen komen eraan, dus wat maakt het uit. NEE! Onzin, nu van die bank af en gaan sporten. Ik betaal alweer zes maanden aan de sportschool waar ik alleen de eerste twee maanden gebruik van heb gemaakt. Zo zonde! En ik weet dat ik me fitter voel als ik sport, en toch blijft dat dan weer een tijdje achterwege. Klaar nu met het zoeken naar excuses en gaan!

Knop om

Ik maakte een belofte aan mezelf dat ik op mijn vrije vrijdagochtend weer zou starten. Dan is het rustig in de sportschool en krijg ik geen scheve gezichten omdat ik al zo lang niet was geweest. Want ja dan schaam je je toch een beetje. Vandaag is dat precies drie weken geleden. Sindsdien ben ik iedere dag in de sportschool te vinden. Het is bij mij altijd een knop die omgaat. Van niets, naar alles. Er is geen middenweg. Maar het begin is altijd het moeilijkste. Zodra de knop omgaat en ik ermee begin, dan gaat het weer als vanzelf. Dan gaat mijn voedingsschema meteen op standje gezond. Ik zorg dat ik voldoende slaap krijg en heel mijn leven draait nog maar om een paar basisbehoeftes. Sporten, slapen, eten en werken. That’s it. De tijd die ik overhoud spendeer ik aan mijn vrienden. Er is even geen ruimte voor andere dingen. En dat werkt!

Zes weken in vier weken

Het leukste aan nu beginnen met sporten en gezond eten is dat ik nu na vier weken al zes weken voorloop op de rest. Er zijn genoeg mensen, inclusief mezelf als ik geen belofte had gemaakt, die nu denken ah joh, de komende paar maanden even niet opletten hoor. Even genieten. Iedereen doet het en het is gezellig. Die mensen hoor ik nu al zeggen dat ze wat zijn aangekomen. Ik ben inmiddels in vier weken meer dan vijf kilo kwijt in plaats van dat ik er twee zou aankomen. Ik heb dus zeven kilo gewonnen! Yeah!

Nu is het moment

Nu is dus ook het moment om je summerbody te trainen. Als je wacht tot na de feestdagen wordt het vaak al februari of maart voordat je echt gaat beginnen. Tegenwoordig begint het lekkere weer zich al aan te dienen in die periode. Dan loop je dus achter de feiten aan, terwijl je nu dubbele winst kan boeken! Je kan makkelijk al die lekkernijen afslaan omdat je je aan je schema wilt houden. Mensen begrijpen dat en doen niet moeilijk. En jij hebt een gezonde mindset. Als je nu start kan je tot januari veel afvallen of droger (minder vetpercentage) worden. En dan loop je dus voor op de rest die daarna pas gaan beginnen en ook nog de kilo’s van de feestmaanden eraf moeten trainen.

Coach Breda

Geen excuses

Dit is het moment om te starten met je gezonde levensstijl. Het zorgt ervoor dat je fitter bent in de winter en dus meer energie hebt. Zorg voor een goed voedingsschema, het liefste op maat gemaakt met je plaatselijke health adviesbureau (zoals Health Advies Breda). Zij weten waar je op moet letten om geen verminderde weerstand op te lopen en gezond naar je streefgewicht of postuur toe te werken. Schrijf je in bij je sportschool. Ze hebben nu ook nog eens allemaal acties! Geen excuses meer!

Welke belofte maak jij aan jezelf? Veel succes!

Volg me op Facebook voor meer quotes en blogs.

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: